Program


4 - Schönberg - Rachmaninov - Lutoslawski - Óbudai Danubia Zenekar

4 - Schönberg - Rachmaninov - Lutoslawski - Óbudai Danubia Zenekar

Óbudai Danubia Zenekar

 több

Szentpáli Roland: La folia
Schönberg: Variációk zenekarra, op. 31
SZÜNET
Rahmanyinov: Rapszódia egy Paganini-témára, op. 43
Lutosławski: Variációk egy Paganini-témára

Balog József (zongora) Óbudai Danubia Zenekar Vezényel: Káli Gábor

„Azt állítom, hogy a komoly dolgokat komolyan kell venni, de nem szabad nagy dolgot csinálni abból, ami nem az. Természettől fogva az istenség az, aki boldogító buzgalomra méltó; az ember azonban – mint már mondtuk is előbb – csak játékszer az isten kezében, és ez a legjobb az egész emberi életben. Ehhez a helyzethez alkalmazkodva, életünket mindvégig azzal kell töltenünk, hogy mi, emberek, férfiak és nők, a legszebb játékokat játsszuk; épp ellenkezőleg gondolkozva, mint manapság.”

Rejtvények évada – Danubia 25.

Ünnepi évadunkban játékra invitáljuk Önt: fejtse meg a koncert leírásaként szereplő idézet forrását (műcím, szerző), és hogy mi kapcsolja őket a szóban forgó koncerthez. Az 4 című koncerthez kapcsolódó játék időtartama 2018. december   3-tól 12-ig tart. A megfejtések beküldésére szolgáló felület ebben az időszakban lesz elérhető, amit majd előre jelzünk. De gondolkozni már szabad! 

A koncert előtt 17.45 órakor a Zeneakadémia Nagytermében a koncerthez kapcsolódó Beavató előadást tartunk, melynek házigazdája Eckhardt Gábor zongoraművész, zenepedagógus.

Ajánló


Az Óbudai Danubia Zenekar tavaszi bérletes koncertsorozatának negyedik műsora

Az Óbudai Danubia Zenekar tavaszi bérletes koncertsorozatának harmadik műsora