Program


BÉLSZÍN - Rossini-sorozat 3. rész - Óbudai Danubia Zenekar

BÉLSZÍN - Rossini-sorozat 3. rész - Óbudai Danubia Zenekar

A Rossini sorozat 3. koncertje  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 20. szombat, 19:00

Rossini | Mi lagneró tacendo – 3 változat (Péchés de vieillesse, XIII. kötet)
Rossini | Giovanna d’Arco – kantáta (Taralli hangszerelése)

Szünet

Britten | Soirées musicales

Respighi | Rossiniana

 A közkeletű vélekedés úgy tartja, hogy Rossini miután felhagyott a zeneszerzéssel, már csupán a kulináriai örömöknek hódolt, éttermet nyitott, sőt még egy étel-különlegességnek is keresztapjául szegődött. Ez persze nem a teljes igazság, kutyából nem lesz szalonna, egy valódi zeneszerzőből sem tud nyom nélkül eltűnni az alkotási vágy egyik percről a másikra.

A Rossiniben fel-felbukkanó invenció lenyomata az a kis sorozat, ami – a szerzőre jellemző, önironikus módon – az Öregség bűnei címet viseli, és egyaránt tartalmaz zongoraműveket és dalokat. Bár a nagyközönség jóformán soha nem találkozik ezekkel a művekkel, jó néhány gyöngyszem és igazi remekmű is rejtezik a túlnyomórészt asztalfióknak szánt darabocskák között.

Minden zeneszerzőnél érdekes kérdés, hogy hatott-e a zene fejlődésére, az utódokra? Biztos, hogy Rossini a zeneszerzőket éppúgy megosztja, mint a zeneszeretőket, azonban akadnak szép számmal kései tisztelői a mesternek.

Ezen az estén két ragyogó szerző főhajtását adjuk elő, melyek – bár eredeti Rossini műveket dolgoznak fel – csalhatatlanul magukon viselik Resphigi és Britten összetéveszthetetlen stílusjegyeit is.

Ajánló


Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös,…

Ha létezik abszolút „sztár” a zeneszerzők között, Mozart biztosan ezek egyike kell, hogy legyen. Művein túl személyisége is számtalan alkotót…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!